Pirms Lieldienām ar ziediem tiek rotāti Talsi

Pirms Lieldienām ar ziediem tiek rotāti Talsi

Lai vai cik spītīgs šogad būtu pavasaris, darbs pie apstādījumiem norit pilnā sparā, ko, kā ierasts, veic SIA «Janvāri». Uzņēmums jau gadu no gada izlutinājis vietējos ļaudis ar krāšņajiem, skaistajiem un mūsdienīgajiem apstādījumiem, tāpēc jau tiek berzētas rokas un spicētas ausis, prātojot, ko tad varam sagaidīt šogad.

Pavasaris ir uzņēmuma jaunās darba sezonas sākums, un darāmā it nemaz netrūkst. Ir veikta pamatīga dobju kopšana, un darbs turpinās, lai cilvēku acis atkal varētu priecēt skaistie apstādījumi. Novākti pēdējie vecie laksti, dobes samēslotas un uzsākts izvietot kūdru. Tiek intensīvi apgriezti dzīvžogi un zari, norit mulčēšanas un vēl virkne citu darbu.

Apstādījumu plāni ir izstrādāti un pašvaldībā apstiprināti, tāpēc SIA «Janvāri» valdes priekšsēdētāja Ieva Bērziņa stāsta, ka šogad mūsu pusē apstādījumos dominēs oranžs, sarkans, violets, protams, arī baltais un citi toņi.

Atraitnītes ir brīnumainas puķes, jo nebaidās no sala. Tomēr, ja ir ilgstoši vai lieli mīnus grādi, cieš zieda izskats, tāpēc līdzšinējie laikapstākļi lika nepārtraukti atlikt atraitnīšu stādīšanu. 5. aprīlī, par spīti sniegam, SIA «Janvāri» daiļdārzniece Eva Grīnblate uzsāka atraitnīšu stādīšanu puķu kastēs, lai tās dienas otrajā pusē un nākamajā dienā izvietotu pilsētas teritorijā. /Foto: Edgars Lācis/

Pavasarī zied pērn rudenī sastādītās sīpolpuķes — krokusiņi jau priecē acis, jāgaida tulpes. Savukārt jūnija sākumā pavasara ziedus nomainīs vasaras puķes, kad tiek solīta ļoti liela augu daudzveidība. «Ceram uz barokālu krāšņumu!» pauž I. Bērziņa.

Uzņēmums sadarbojas ar vairākiem stādaudzētājiem, jo viens uzņēmums nevar izaudzēt vajadzīgos apjomus, turklāt tas, kas vienam izdodas ļoti labi, otram — ne tik ļoti.

Runājot par gaidāmajiem šī gada jaunumiem,

atklājas, ka plānots ierīkot divas jaunas dobes Rīgas un Raiņa ielas krustojumā, kur likvidēs pašreizējo, veco ziemciešu dobi. Turpmāk tur būs ziedoši krūmi, graudzāles un dažādi daudzgadīgi augi. Jaunums iedzīvotājiem noteikti varētu būt arī dobes Ķēniņkalnā, kuras rudenī cilvēki nepaspēja ievērot. Turklāt pērn labiekārtošanas projekta ietvaros atjaunotas dobes pie jaunā bērnu rotaļu laukuma, kas atrodas pie Vilkmuižas ezera.

Savukārt nogāzē aiz tirgus plānots sēt puķu pļavu. Tas notiks Lielās Talkas laikā. Pirms tam tiks veikti sagatavošanas darbi, un jebkurš no sabiedrības varēs pievienoties, lai pļavu apsētu.

Atraitnītes ir brīnumainas puķes, jo nebaidās no sala. Tomēr, ja ir ilgstoši vai lieli mīnus grādi, cieš zieda izskats, tāpēc līdzšinējie laikapstākļi lika nepārtraukti atlikt atraitnīšu stādīšanu. /Foto: Edgars Lācis/

Vēl jaunums — Ķēniņkalna virsotnē, Brīvības ielas virzienā, kur plānots ierīkot bērnu rotaļu laukumu, tiks veikti pirmie darbi, izveidojot arī apstādījumus. Paredzēti dzīvžogi, dažādas graudzāles, daudzgadīgie augi u.c.

«Domāju, ka šogad sevi ļoti skaisti parādīs pagājušajā gadā ierīkotā dobe pie lielā satiksmes rotācijas apļa, ko finansējis AS «Talsu autotransports»; tas ir viņu teritorijā. Priecājamies, ka uzņēmēji domā arī par pilsētas seju, tāpēc liels paldies viņiem par ieguldījumu!» teic I. Bērziņa.

«Šis ir darbs, kas prasa ļoti lielu organizāciju

un būšanu uz vietas, tāpēc citās pašvaldībās šāda veida pakalpojumus nesniedzam. Un ar šīs dienas degvielas cenām, lai ikdienā izbraukātu lielus attālumus… Protams, darbojamies arī blakus novados, bet izvērtējam, kādi būs šie objekti. Šis darbs ir ļoti smags, un ikkatrs darbinieks vēlas dienas beigās laicīgi būt mājās, pie ģimenes, normāli ieturēt pusdienas un atvilkt elpu. Darbi ir jāizdara kārtīgi un precīzi, kaut arī nākas strādāt dažādos laikapstākļos.

Nevienam neklājas viegli, ņemot vērā augsto inflāciju, tāpēc ļoti novērtējam un priecājamies par mūsu klientiem. Arī mūsu uzņēmums ir pacēlis cenas, jo ir jāiet laikam līdzi, stāvēt uz vietas nav iespējams. Turklāt uzņēmumam ir jāattīstās, un bez cenu pacelšanas tas nav iespējams. Mūsu pakalpojums balstās uz kvalitatīvu darbu. Protams, var nopirkt visdārgāko zāģi, dzīvžoga šķēres un citu tehniku, bet pamatu pamats vienalga ir cilvēks. Bez maniem darbiniekiem uzņēmums nevarētu pastāvēt. Ja katrs izcili dara savu darbiņu, tad cilvēki to ļoti novērtē. Arī «paldies» ir būtiska daļa no algas,» pauž I. Bērziņa.