Valentīna diena ir laiks, kad vēlamies iepriecināt savus mīļos – ar sirsnīgiem pārsteigumiem, gardiem našķiem un īpašu svētku noskaņu. Neatkarīgi no tā, vai plānojat romantiskas vakariņas, filmu vakaru vai kādu citu kopā pavadīšanas mirkli, «Maxima Latvija» kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi ideju Valentīna dienas pārsteigumam, kur dāvanas centrā ir īpaši garda un pašu gatavota biskvīta kūka ar aprikozēm.
Sastāvdaļas biskvītam:
4 gb. olas
4 ēd.k. milti
4 ēd.k. mandeļu milti
1 laims (vai citrons)
10 g cepamais pulveris
6 ēd.k. brūnais cukurs
10 g kanēļa cukurs
75 g sviests
50 ml augu eļļa
6 gb. aprikozes
Sastāvdaļas krēmam:
250 g krēmsiers
100 g kondensētais piens
75 g kausēts sviests
1 iepakojums (aptuveni 400 g) saldētas ogas
Pagatavošanas gaita:
- Traukā pievieno olas, brūno cukuru, 1/3 laima sulas, augu eļļu, mandeļu un kviešu miltus, cepamo pulveri un samaisa līdz izveidojas viendabīga masa;
- Paralēli cepamformā ieklāj cepamo papīru un pievieno sagatavoto mīklu;
- Virsū mīklai liek garenās šķēlītēs sagrieztas aprikozes, un biskvītu cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 40 minūtes;
- Kamēr biskvīts cepas, saldētas ogas ievieto katliņā, pievieno 3 ēdamkarotes brūno cukuru un liek uz plīts karsēties;
- Atsevišķā traukā pievieno krēmsieru, kondensēto pienu, 1/2 laima sulu, kā arī iepriekš izkausētu siltu sviestu un samaisa;
- Atdzesē biskvītu. Kad tas ir atdzisis, pa virsu klāj iepriekš uzkarsētās ogas, tad krēmu, un virskārtā liek garenās šķēlēs sagrieztas aprikozes. Var pievienot arī svaigas piparmētru lapiņas.